Waltham Forest CPZ

Waltham Forest CPZ

The London Borough of Waltham Forest commissioned Project Centre to carry out the design and consultation of two Controlled Parking Zones. This work included a series of well defined stages starting from data collection, through to initial design and consultation and finally detailed design and construction preparation.

 

The area included two high streets and therefore parking for businesses and their visitors was key to providing a well supported scheme. We carried out face-to-face discussions with each business over a period of a week to make sure we understood their individual needs and therefore ensured that our end design was a best fit for all. Alongside a detailed consultation with the wider community we also conducted exhibitions to encourage open discussions on the various elements to the scheme which proved to be successful with a high turnout of both local residents and businesses and positive feedback.

 

Since completing this scheme we have been commissioned by the Borough for a series of further works including the introduction of ParkMap, an off-street parking strategy, further controlled parking zones and a series of secondments.